تک فرزندی؛ ظلم به فرزند و خود والدین است
به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، با توجه به این شرایط تمایل برای فرزندآوری کاهش یافته است و زوجین به سمت تک فرزندآوری مایل می شوند، بنابراین برای جلوگیری از تک فرزندی باید این مسائل حل شود.

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ جعبه گیگابایتی، هانیه لواف روانشناس و مشاور خانواده درباره آسیب های تک فرزندی اظهار کرد: در ابتدا باید درباره علت تک فرزندی صحبت کرد؛ در جامعه فعلی به دلیل کاهش امکانات رفاهی و شرایط نامناسب اقتصادی، زنان مجبور هستند مانند مردان کار کنند و فرصت کافی برای تربیت فرزند ندارند.
وی افزود: با توجه به این شرایط تمایل برای فرزندآوری کاهش یافته است و زوجین به سمت تک فرزندآوری مایل می شوند، بنابراین برای جلوگیری از تک فرزندی باید این مسائل حل شود.
این روانشناس خاطرنشان کرد: از آسیب های تک فرزندی می توان به وابستگی بیش از حد فرزندان به والدین اشاره کرد؛ بچه ها همواره مرکز توجه والدین قرار دارند و توجه تقسیم شده را تجربه نمی کنند بنابراین ممکن است افرادی پرتوقع، زودرنج و حساس شوند که هیچ گاه نمی توانند خواسته های خود را به تعویق بیندازند.
لواف گفت: افرادی که خواهر و برادر ندارند و تجربه برقراری ارتباط با همسالان خود را نداشته اند، اگر در محیط بیرون از خانه هم با گروه های همسالان خود ارتباط نداشته باشند، ممکن است ضعف در روابط اجتماعی داشته باشند.
وی با بیان اینکه والدین برای پیروزیت در زمینه تحصیلی، موسیقی، ورزش و... به فرزندان خود فشار می آورند، ادامه داد: والدین می خواهند آرزو های خود را در فرزندانشان جستجو کنند و توقع بیش از حد از فرزندنشان برای پیروز شدن دارند.
این روانشناس شرح داد: گاهی افراد مایل هستند درباره حل مسائل پیش آمده در زندگی شان با فردی به غیر از پدر و مادر صحبت کند و در چنین شرایطی آن ها در مورد خواهر و برادر احساس خلاء می کند.
لواف افزود: زمانی ممکن است فرزند خانواده برای ادامه تحصیل خارج از کشور می رود در چنین شرایطی والدین از لحاظ عاطفی تحت فشار قرار می گیرند.
منبع: خبرگزاری دانشجو