طرز تهیه ترشی قورمه، خورش خوشمزه اردبیلی

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، خبرنگارانـ غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خورش ترشی قورمه یا ترشی قورما یکی از انواع خورش های سنتی و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهر ادربیل بر می گردد. این خورش خوشمزه و محبوب از نظر شکل و طعم شباهت زیادی به خورش قیمه دارد، با این تفاوت که در خورش ترشی قورمه از لوبیا چشم بلبلی به جای لپه استفاده می گردد؛ بعلاوه این خورش به علت داشتن آلو خورشتی در ترکیباتش طعم خاص و خوشمزه ای دارد که به شما توصیه می کنیم، حتما این خورش خوشمزه را در منزل تهیه و طعم منحصر به فرد آن را امتحان کنید.

طرز تهیه ترشی قورمه، خورش خوشمزه اردبیلی

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این خورش تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش ترشی قورمه

لوبیا چشم بلبلی: نصف لیوان

گوشت خورشتی: 250 گرم

پیاز بزرگ: 1 عدد

پیاز داغ: 1 لیوان

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری

آلو خورشتی: نصف لیوان

آبغوره: یک چهارم لیوان

نمک، زردچوبه و فلفل: به اندازه لازم

روغن: به اندازه لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به پیاز داغ

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به این خورش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که حالت خمیری پیدا نمایند.

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیشتر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی اندازه بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای اندازه قابل توجهی از امگا 3 و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد.

گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان طور که ملاحظه می کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به اندازه مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر برای تهیه این خورش از گوشت گوسفندی استفاده می کنید، سعی کنید تکه های گوشت کمی بزرگ تر از تکه های گوشت گوساله باشند؛ زیرا گوشت گوسفندی بعد از پخت آب می گردد.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه خورش ترشی قورمه

1 ـ ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. کمی روغن به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز ها نرم و سبک شوند؛ سپس گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و فلفل و زردچوبه را روی گوشت بریزید و کمی تفت بدهید.

2 ـ در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و گوشت اضافه کنید و اجازه بدهید حدود 1 دقیقه تفت بخورد؛ سپس سه لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد.

3 ـ در این فاصله لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس داده اید، داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا لوبیا بپزد. بعد از اینکه لوبیا پخت، آن را داخل یک سبد آبکش کنید و بعد از اینکه گوشت خورش کاملا پخت، لوبیا چشم بلبلی پخته را به قابلمه خورش اضافه کنید. نیمی از پیاز داغ را هم داخل خورش بریزید و خوب هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا خورش با حرارت کم بپزد و جا بیفتد.

4 ـ در مرحله آخر پخت خورش آلو خورشتی را که از قبل خیسانده اید، همراه با زعفران دم نموده، نمک و آبغوره به قابلمه خورش اضافه کنید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش بجوشد.

5 ـ قبل از اینکه خورش را خاموش کنید، بقیه پیاز داغ را به قابلمه خورش اضافه کنید و یک دقیقه زمان بدهید تا بجوشد؛ سپس خورش را داخل ظرف سرو بریزید و همراه با پلوی زعفرانی میل کنید. نوش جان.

نکات مهم

ـ راز خوشمزگی خورش ترشی قورمه به اندازه پیاز داغی است که به این غذا اضافه می کنید؛ بنابراین هرگز پیاز داغ را از ترکیب این خورش حذف نکنید و هرچه پیازداغ بیش تری به آن اضافه کنید، خورش خوشمزه تری خواهید داشت.

ـ اندازه لوبیا چشم بلبلی برای تهیه این خورش به ازای هر یک نفر یک قاشق غذاخوری است.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه ترشی قورمه، خورش خوشمزه اردبیلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی قورمه، خورش خوشمزه اردبیلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید