چرا باید آبیدر کردستان را ببینیم؟
به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، بام هر شهری برای خیلی ها مجذوب کننده ترین جای دیدنی آن است. جایی که از بالا به شهر با همه چراغ ها، ساختمان ها و درخت های سبزش احاطه داری و همه چیز آن پایین مثل قوطی کبریت به نظر می رسد. آن بالا نسیم خنکی به صورتت می خورد و سینه ات پر از هوای پاک می گردد و آبیدر کردستان اینطور جایی ست.

آبیدر کجاست؟
مجموعه آبیدر درخیابان آبیدر سنندج، مرکز استان کردستان واقع شده است. این پارک جنگلی که در دامنه کوه قرار گرفته، یکی از محبوب ترین جاهای تفریحی شهر است، چه برای سنندجی ها و چه برای مسافرانی که به این شهر می آیند.
اسمپارک از دو کوه آبیدر بزرگ و آبیدر کوچک می آید که حدود 2550 متر و 2350 متر بالاتر از سطح دریا هستند. معنی آبیدر یا آب به در، جایی است که آب فراوانی دارد و با وجود چند چشمه، عجیب نیست که چنین نامی برای کوه انتخاب نموده باشند.
در این مجموعه ، چند باغ می بینید که بزرگ ترین آنها باغ امیریه است. کانی شفا، کانی بانته، خضر زنده، هفت آسیاب و ماماتکه از دیگر جاهای تفریحی کوه هستند. در این پارک کوهستانی امکانات رفاهی و تفریحی زیادی پیدا می گردد و همین دلیلی ست برای محبوب بودنش.
اگر روز به کوه بروید، تمام شهر را از بالا می بینید؛ خانه ها، خیابان ها، درخت و سبزی شهر. شب ها در فاصله های دور و نزدیک چراغ های خیابان و خانه ها خودنمایی می نمایند.
کوه ها خیلی به مرکز شهر نزدیکند و دسترسی به آنها راحت است. با 10 دقیقه رانندگی به پارک جنگلی رسیده اید. آخر هفته، تعطیلات و به خصوص تابستان که هوا معتدل است، در این پارک جای سوزن انداختن نیست.
داشته های این مجموعه به درختان و طبیعت دلنشینش محدود نمی گردد. چند رستوران و کافی شاپ وجود دارد که اگر اهل پیک نیک در طبیعت نباشید، کار را ساده می نمایند.
تا دو سال پیش آبیدر، یک سینمای روباز باغ امیریه هم داشت که بزرگ ترین سینمای صحرایی جهان بود. پرده این سینما 25 در 12 متر بود و تا 10 هزار نفر می توانستند همزمان فیلم تماشا نمایند، اما از دو سه سال پیش این سینما به دلایل امنیتی دیگر جمع شده و باید سراغ تفریح های دیگر رفت.
سارال کردستان کجاست؟
جاذبه های نزدیک
از این پارک جنگلی تا عمارت آصف حدود یک ربع با ماشین فاصله است. این عمارت که به خانه کرد هم معروف است، در خیابان شاپور بعد از بلوار کردستان قرار گرفته. این خانه از دوره صفوی به جا مانده و خیلی تماشای است.
از این عمارت تا عمارت مشیر دیوان هم راهی نیست. کافی است یک دقیقه وقت بگذارید و از مشیر دیوان در خیابان شهدای شهر هم تماشا کنید. این جا هفت حیاط دارد که در هر کدام آب نما ساخته شده. این بنای تماشایی متعلق به دوره قاجار است.
عمارت سالار سعید در خیابان امام، کوچه حبیبی قرار گرفته. در این خانه که حالا به موزه تبدیل شده، وسایل تاریخی به نمایش درآمده.
منبع: اسنپ تریپ