ماجرای برچسب سنی نماهنگ محرم شبکه کودک

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، پس از پخش نماهنگی با موضوع محرم از شبکه پویا و استفاده از برچسب رده سنی در آن، مدیر شبکه پویا و مدیر سامانه چی خوبه توضیحاتی در این باره اعلام کردند.

ماجرای برچسب سنی نماهنگ محرم شبکه کودک

به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ جعبه گیگابایتی، پخش یک نماهنگ با موضوع محرم از شبکه کودک سیما (پویا و نهال) همراه با برچسب رده بندی سنی بالای 10 سال، واکنش های مختلفی به دنبال داشته است، تا جایی که محمد سرشار مدیر این شبکه در صفحه اینستاگرام خود به انتقاد ها پاسخ داد. شماری از منتقدان تاکید دارند چرا باید بچه ها را در روبروه با محتوای مذهبی محدود کنیم، بعضی از این منتقدان این محدودیت را به نحوی اجرای سند 2030 قلمداد می نمایند که بچه ها را از آموزه های دینی دور می نماید. در مقابل بعضی از اینکه مراقبت بیشتری در برنامه های دینی شبکه کودک انجام شده، تشکر کردند.

سرشار مدیر شبکه کودک، با اشاره به رعایت اصول و ملاحظات در مناسبات مذهبی و فرهنگی به عنوان نمونه از حساسیت ویژه نیرو های مذهبی در برگزاری هیئات (مانند التزام مثال زدنی آن ها در تبعیت از دستورات ستاد ملی کرونا) یاد کرد و تاکید نمود: ما هم در شبکه کودک حساسیت ویژه ای در پخش آثار مذهبی داریم و کوشش می کنیم بهترین آن ها را انتخاب و پخش کنیم.

وی درباره نماهنگ مورد نظر توضیح داد: در میان بیش از 30 قطعه نماهنگ روزانه که از شبکه کودک پخش می گردد، یکی از نماهنگ ها دارای شعر و صوت مناسبی برای بچه ها بود، اما در تصویر آن، صحنه هایی مانند شمشیر کشیدن، شکستن تنگ آب، کشتن ماهی و پخش شدن قطرات خون وجود داشت که بنده از پخش خواستم: آن نماهنگ را با هشدار سنی 10+ پخش کند و در ساعات خاتمهی شب پخش بگردد که خانواده ها کنار فرزندان باشند و مراقبت لازم را برای بچه ها زیر 9 سال داشته باشند.

سرشار در ادامه به سامانه چی خوبه ویژه رده بندی سنی انیمیشن ها اشاره نمود که به یاری شبکه کودک آمده تا هشدار های سنی دقیقتر باشد.

کد ویدیو

دانلود

فیلم اصلی

همچنین قاسم عابدی مدیر سامانه چی خوبه، هم ضمن رد ارتباط این رویکرد با سند 2030 نظام رده بندی چی خوبه را برآمده از اصول تربیتی ایرانی اسلامی دانست و تاکید نمود: تماشای صحنه هایی که بر ذهن بچه ها تاثیر منفی می گذارد به خصوص مواردی که باعث ایجاد ترس در بچه ها می گردد در هر صورت باید محدود شوند و کنترل شده باشند.

وی اضافه کرد: اینکه به فرزندان خود بخواهیم تاریخ اسلام و زندگی ائمه اطهار (ع) را بیاموزیم بسیار موضوع با اهمیتی است، اما برای نیل به این هدف استفاده از هر ابزاری مجاز است؟ مثلا اگر به فرزندان خود بخواهیم بگوییم داعش بد است، می توانیم صحنه های سر بریدن داعش را به بچه های خود نشان بدهیم؟

مدیر سامانه چی خوبه گفت: تماشای صحنه های جنگ و خونریزی فیلم ها مثل مجموعه ارزشمند مختارنامه به شدت برای بچه ها آثار مخربی درپی دارند. بچه ها در سنین پایین آمادگی روانی روبروه با بعضی صحنه ها و چالش های متداول بزرگتر ها را ندارند روبروه زودهنگام با بعضی از این صحنه ها چه بسا آثار ناگواری در روان آن ها به جای بگذارد.

عابدی اضافه کرد: در همین شبکه پویا و نهال در این روز های محرم اتفاقا تعداد زیادی نماهنگ و کارتون با موضوعات مذهبی پخش شد که اتفاقا برای سنین پایین بسیار مناسب بود و با سن آن ها سازگاری داشت. پیامبر اسلام فرمودند: مَن کانَ عِنْدَهُ صَبِیٌّ فَلْیَتَصابَّ لَهُ؛ کسی که نزد او کودکی است، باید بچه هاه رفتار کند. بر پایه این توصیه پیامبر اکرم (ص) برای پرورش و آموزش فرزندان ضروری است ملاحظات سنی آن ها را درک کنیم و از شیوه ای متناسب با سن و سال آن ها بهره بگیریم.

وی در خاتمه به صندلی ویژه رسانه در زندگی امروز اشاره نمود و بر لزوم سواد رسانه ای و انتخاب شیوه مناسب روبرو شدن با آن تاکید نمود و ابراز داشت: گزینش محتوای مناسب چالش مهم پدران و مادران امروزی است. شبکه کودک صدا و سیما برای ترویج این موضوع گام های موثری برداشته است که ضروری است جامعه و صاحبنظران از این اقدامات حمایت نمایند تا رویکرد بهگزینی در محتوای کودک در جامعه نهادینه بگردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ماجرای برچسب سنی نماهنگ محرم شبکه کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای برچسب سنی نماهنگ محرم شبکه کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید