طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر با طعم و پف عالی
به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، طرز تهیه کیک اسفنجی گاهی چالش بزرگی برای افراد به شمار میرود اما در دنیای شیرینی پزی چیزی به نام چالش وجود ندارد. در این دنیای رنگارنگ و خوشمزه صدها راه آسان برای تهیه کیک و شیرینی وجود دارد. کیک اسفنجی به دلیل بافت نرم و طعم خوشمزه اش از طرفداران زیادی برخوردار است. برخلاف آن که این کیک پایه بیشتر کیک های تولد مثل کیک تولد شکلاتی محسوب می شود، اما نه تنها آن را می توان بدون فر تهیه کرد، حتی امکان تهیه آن با توستر هم وجود دارد. همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را اینجا بخوانید و از تهیه آن لذت ببرید.
مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی در توستر
- تخم مرغ (بزرگ) چهار عدد
- شکر یک فنجان
- آرد همه منظوره یک فنجان
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- کره (آب شده) دو قاشق غذاخوری
- آب گرم یک قاشق غذاخوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک اسفنجی
1. روشن و گرم کردن توستر
در طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر قبل از هر کاری باید توستر را گرم کنید. ابتدا آن را روی 10 دقیقه تنظیم کنید و المنت های بالا و پایین آن را با دمای 150 درجه سانتی گراد فعال کرده تا توستر گرم شود. در ادامه یک قالب مناسب با توجه به توسترتان انتخاب کرده و آن را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس کمی روغن در اطراف قالب اسپری کنید. قالب را کنار بگذارید و دیگر مراحل آماده سازی کیک را پیش ببرید.
نکاتی برای آماده کردن قالب و توستر
- در صورت نداشتن کاغذ روغنی، از فویل هم می توانید استفاده کنید.
- در صورت نبود فویل و کاغذ روغنی می توانید با کمی کره آب شده در دمای محیط، داخل قالب را چرب کنید و روی آن آرد بپاشید و با کمی تکان دادن، آرد اضافه قالب را بیرون بریزید تا مایه کیک به اطراف قالب نچسبد.
- گرم کردن توستر منجر به بهتر پف کردن کیک اسفنجی تان می شود. پس حتما اول توستر را گرم کنید.
2. هم زدن شکر و تخم مرغ
در طرز تهیه کیک اسفنجی با توستر بعد از گرم کردن توستر به سراغ انتخاب یک ظرف مناسب بروید تا تخم مرغ ها را در آن بشکنید. با دور تند هم زن، آن ها را بزنید. در ادامه کم کم شکر را با قاشق غذاخوری به تخم مرغ زده شده اضافه کنید و آن را به آرامی هم بزنید.
چند نکته برای هم زدن تخم مرغ
- بهترین زمان برای هم زدن تخم مرغ ها چهار دقیقه است.
- تخم مرغ ها را آن قدر بزنید که کش دار شده و رنگ کرمی به خود بگیرند.
- اگر از هم زن دستی استفاده می کنید، 20 دقیقه برای زدن شکر و تخم مرغ در نظر بگیرید.
3. آماده کردن و مخلوط کردن مواد کیک اسفنجی
آرد و بیکینگ پودر را دو بار الک کنید سپس کره، آب و وانیل را در یک ظرف با یکدیگر هم بزنید. حال نوبت آن است که آرد و بیکینگ پودر الک شده را داخل ظرف تخم مرغ های هم زده اضافه کنید و با کمک لیسک به آرامی هم بزنید و مخلوط کره را داخل این ظرف بریزید و با احتیاط هم بزنید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. فقط دقت داشته باشید که این مخلوط را خیلی نباید هم بزنید، چراکه حالت خمیری پیدا می کند.
چند نکته:
- دقت داشته باشید که بعد از هر بار هم زدن مواد کیک اسفنجی باید عدد هشت انگلیسی تشکیل شود.
- آرد را حتما به صورت دورانی و تدریجی به مایه کیک اسفنجی اضافه کنید.
4. پخت کیک اسفنجی
حالا مایه کیک را در قالب بریزید و آن را برای مدت 45 دقیقه در توستر با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید. بهتر است تا نیم ساعت اول در توستر را باز نکنید. بعد از آن برای اطمینان از پخت، خلال چوبی یا چنگال داخل کیک فرو کنید، در صورت نچسبیدن مایع اضافی به خلال، کیک اسفنجی شما آماده است.
کیک را روی قفسه خنک کننده برگردانید و اجازه دهید خنک شود تا آن را بهتر تزئین کنید. کیک آماده است، نوش جان!
نکاتی برای پخت و برش کیک:
- قالب کیک اسفنجی را در بالاترین قسمت توستر قرار دهید.
- بهتر است بعد از پخت کیک، آن را شش تا هشت ساعت در دمای محیط بگذارید تا خوب خنک شود تا بتوانید راحت تر روی آن را تزیین کنید.
- برای خرد نشدن کیک، آن را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید.
- برای پخت بهتر کیک در توستر، المنت پایین را روشن نگه دارید و المنت بالایی را خاموش کنید.
- برای پخت یکنواخت کیک اسفنجی در توستر، بعد از گذشت 30 دقیقه، در توستر را باز و قالب را 180 درجه بچرخانید.
تهیه کیک اسفنجی در توستر یکی از آسان ترین روش های پخت کیک خانگی است.
فوت و فن های حرفه ای برای تهیه کیک اسفنجی در توستر
طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر با طرز تهیه کیک اسفنجی در فر کمی فرق دارد، به همین علت نیاز است که برای پخت بهتر آن، نکاتی را رعایت کنیم. در ادامه به آن موارد اشاره خواهیم کرد:
دمای مناسب پخت کیک با توستر
دقت داشته باشید که دمای فر با توستر تفاوت هایی دارد، به همین علت برای پخت کیک در توستر باید دمای توستر را 20 درجه سانتی گراد کمتر از فر کنید. به عنوان مثال اگر دمای پخت کیکی در فر 170 درجه سانتی گراد بود، شما برای توستر 150 درجه سانتی گراد در نظر بگیرید.
برای طلایی شدن کیک اسفنجی تان در توستر بهتر است آن را در قسمت پایین قرار داده و المنت پایینی آن را هم خاموش کنید.
سرو و تزیین کیک اسفنجی
یکی از بهترین روش های تزیین کیک اسفنجی استفاده از سس شکلاتی است، با خواندن طرز تهیه سس شکلاتی در کتاب کاله می توانید روی کیک اسفنجی خود را تزئین کنید.
این کیک اسفنجی را مانند دیگر کیک های اسفنجی می توانید با خامه فرم گرفته، میوه، مربا و بستنی هم سرو و تزئین کنید.
همان طور که می دانید فضای توستر برای پخت کیک اسفنجی در تعداد بالا کوچک است، بهترین کار آن است که چند عدد کیک آماده کنید و بعد از برش، آن ها را به صورت لایه لایه روی هم قرار دهید.
پف کردن کیک در توستر
بهتر است برای خارج نشدن مایه کیک از قالب، تنها دو سوم ظرف را پر کنید تا به خوبی پف کند.
در طرز تهیه کیک اسفنجی از قالب های قطور استفاده نکنید، نه تنها پف کیک بعد از بیرون آمدن می خوابد، بلکه هنگام پف کردن در توستر، روی کیک می سوزد.
منبع: کتاب کاله