سه درصد احتمال ابتلا به کرونا با ماسک زدن

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، آن موقع متخصصان بیش از آن که بر ضرورت استفاده از وسایل حفاظتی شخصی توسط عموم مردم تأکید داشته باشند بر استفاده از آن ها توسط افرادی تأکید داشتند که در خط مقدم مبارزه با ویروس هستند.

سه درصد احتمال ابتلا به کرونا با ماسک زدن

ماسک ابزار مهمی در مدیریت انتقال کووید-19 در میان عموم افراد جامعه است

در ماه اوت ماسک زدن در موزه ها، نگارخانه ها، سینما ها و مکان های عبادتی انگلستان اجباری شد. ماسک زدن در فروشگاه ها و مراکز خرید سرپوشیده، کافه ها و بانک ها در انگلستان پیش از آن هم اجباری شده بود و هرکس از این مقررات سرپیچی می کرد ممکن بود تا 100 دلار جریمه گردد.

مدرسه های هدایت انگلستان فعالیت خود را در ماه سپتامبر از سر گرفتند و ماسک زدن برای دانش آموزان و کارکنان مدرسه های مناطقی که در قرنطینه بودند در فضا های مشترک یا جا هایی که حفظ فاصله اجتماعی سخت بود اجباری شد.

ماسک زدن در مدرسه های سایر مناطق اجباری نیست، اما هر مدرسه می تواند جداگانه در این مورد تصمیم بگیرد. ابتدا (از 15 ژوئن) طبق قانون فقط پوشاندن صورت در وسایل حمل و نقل عمومی اجباری بود، اما این قانون حالا در بسیاری از فضا های عمومی دیگر نیز به اجرا در آمده است.

این اجبار پس از ماه ها اعمال شد که وزیران می گفتند پوشاندن صورت ضروری نیست، با آن که قرنطینه سراسری خاتمه یافته بود و در سایر کشور ها ماسک زدن اجباری بود. روز یک شنبه 12 ژوئیه میشل گاو وزیری که از سران محافظه کاران بود همچنان می گفت: مردم باید خودشان عقلشان را قاضی نمایند و دولت نباید ماسک زدن را اجباری کند.

در ماه ژوئیه محققان بیان کردند مردم باید در همه مکان های عمومی، مخصوصاً جا های شلوغ، که حفظ فاصله اجتماعی سخت است ماسک بزنند. حال ببینیم ماسک زدن تا چه حد مؤثر است و آیا از فردی که آن را زده در برابر ابتلا به ویروس محافظت می نماید یا فقط از پخش ویروسی که احتمالاً ناخودآگاه ناقل آن است جلوگیری می نماید.

آیا ماسک زدن از من محافظت می نماید؟

در طول این همه گیری، دولت بریتانیا، سازمان جهانی بهداشت و مرکز مهار بیماری ها و پیشگیری از آن ها (سی دی سی) در ایالات متحده همگی در خصوص زدن یا نزدن ماسک تغییر عقیده داده اند. این تغییرات در دستورالعمل ها ممکن است بیش از مفید بودن باعث ایجاد سردرگمی در مردم شده باشند.

در ماه فوریه سازمان سلامت عمومی انگلستان مردم را به ماسک زدن ترغیب نمی کرد. دکتر جیک دانینگ رییس بخش بیماری های عفونی جدید و بیماری های مشترک میان انسان و حیوان (زونوز) سازمان سلامت عمومی انگلستان در مصاحبه با ایندیپندنت گفت که شواهد نشان می دهد ماسک زدن مردم بسیار کم فایده است.

دکتر دانینگ گفت: چند دلیل برای بی اثر بودن ماسک وجود دارد: باید از ماسک درست استفاده کرد، آن را زود به زود عوض کرد، آن را به شیوه درست از صورت برداشت و دفع آن باید ایمن باشد. در ضمنً در کنار ماسک زدن باید کلیت رفتار بهداشتی فرد هم درست و خوب باشد تا ماسک زدنش اثر داشته باشد.

آن موقع متخصصان بیش از آن که بر ضرورت استفاده از وسایل حفاظتی شخصی توسط عموم مردم تأکید داشته باشند بر استفاده از آن ها توسط افرادی تأکید داشتند که در خط مقدم مبارزه با ویروس هستند.

اما از آن موقع تا به امروز پژوهش های بسیاری نشان داده است که پوشاندن دهان و بینی به هر نحو (به جز با ماسک جراحی که باید در اختیار کارکنان بخش درمان قرار گیرد) می تواند در کاهش انتشار ریزقطره های حاوی ویروس حین عطشه یا سرفه مؤثر باشد.

در گزارش منتشرشده در شماره آوریل نشریه نیچر آمده: ماسک زدن باعث کاهش چشمگیری در آر. ان. ای ویروس آنفلوآنزای موجود در ریزقطره های دستگاه تنفسی و آر. ان. ای ویروس کرونای موجود در قطره های افشانه ای شده است و همچنین باعث مشاهده فرایند کاهشی در میزان آر. ان. ای ویروس کرونای موجود در ریزقطره های دستگاه تنفسی شده است.

در پژوهش دیگری با استفاده از فیلم برداری پرسرعت ریزقطره ها را دنبال کردند و به این نتیجه رسیدند که حتی اگر دستمال آشپزخانه را جلوی دهان بگیریم در جلوگیری از انتشار ریزقطره ها مؤثر است (به همین ترتیب میکروب شناسی نیز عکس هایی از محیط کشت باکتری ها با و بدون ماسک منتشر کرد).

در گزارشی بین المللی که روز سوم ژوئن در نشریه لنست منتشر شده، با تحلیل داده های 172 پژوهش اجرا شده در 16 کشور به این نتیجه رسیدند که اگر ماسک بزنیم فقط سه درصد محتمل است به کووید-19 مبتلا شویم. پژوهشی که دانشگاه کمبریج در روز 10 ژوئن منتشر کرد نشان می دهد حتی زدن ماسک های ساده خانگی هم می تواند احتمال انتقال ویروس را کاهش دهد و از به راه افتادن موج دوم بیماری جلوگیری کند.

پژوهش دیگری که در دانشگاه ادینبرو اجرا شده و روز 2 ژوئیه منتشر شده نیز نشان می دهد ماسک زدن می تواند در کاهش میزان پخش ویروس توسط افراد ناقل مؤثر باشد. این پژوهش نشان داد پوشاندن دهان و بینی می تواند مسافت پرتاب هوای بازدم به جلو را تا بیش از 90 درصد کاهش دهد.

روز 8 ژوئیه مرکز علوم جمعیت شناسی لِوِرهولم دانشگاه آکسفورد پژوهشی را حاوی این پیغام منتشر کرد: ماسک پارچه ای و حتی خانگی و دست ساز که از پارچه مناسب ساخته شده باشد می تواند در کاهش انتشار کووید-19 هم برای کسی که ماسک زده و هم برای اطرافیانش مفید باشد. نویسندگان این پژوهش هشدار داده اند: ماسک و پوشش صورت کارساز است: همین حالا دست به کار شوید.

آیا ماسک بیشتر از انتقال بیماری توسط ناقلان بدون علایم جلوگیری می نماید؟

بله، پژوهش ها نشان می دهد ماسک زدن لزوماً باعث نمی گردد افراد مبتلا به کووید-19 نشوند بلکه احتمال انتقال آن را از ناقل بدون علایم به دیگران کم می نماید، ناقلی که نمی داند ناقل است (و بنابراین خود را قرنطینه نکرده است).

سازمان جهانی بهداشت روز 8 آوریل گزارشی منتشر کرد که نشان می داد ماسک زدن از ابتلای افراد سالم به ویروس کرونا جلوگیری نمی نماید، اما از پخش ویروس جلوگیری می نماید. این پژوهش بر اساس آنالیز شواهدی از کشور هنگ کنگ انجام گرفت که نشان می داد استفاده گسترده افراد از ماسک ممکن است باعث کاهش انتشار ویروس شده باشد.

روز 21 آوریل گروه دولتی ارزیابی داده ها و فراگیری در زمینه همه گیری های ویروسی (دلوه) وابسته به انجمن سلطنتی بیان کرد: ماسک ابزار مهمی در مدیریت انتقال کووید-19 در میان عموم افراد جامعه است.

تحلیل های ما نشان می دهد استفاده عموم مردم از ماسک باعث نمی گردد از ماسک زننده در برابر ابتلا محافظت گردد، بلکه باعث کاهش انتقال فزاینده ویروس توسط افراد بی علایم و پیش علامت دار می گردد. اگر همه مردم درست از ماسک و حتی ماسک های خانگی و دست ساز استفاده نمایند میزان انتشار ویروس کاهش می یابد.

در تارنمای دولت نیز در تأیید این مطلب آمده: شواهد نشان می دهد با پوشاندن صورت می توانیم از یکدیگر محافظت کنیم و نرخ انتشار بیماری را در صورتی که فرد مبتلا باشد، ولی علایم نداشته باشد کاهش دهیم.

جیمی ویتوورث استاد بهداشت عمومی جهانی در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن گفت: فایده ماسک زدن بیشتر به دیگران می رسد نه خود آدم. او گفت: ماسک زدن بیش از آن که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مفید باشد، به این درد می خورد که مبتلا باشیم و نخواهیم آن را به دیگران انتقال دهیم. بدین ترتیب بر یافته های سازمان جهانی بهداشت صحه گذاشت.

استاد دیوید هی من از دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن و رییس گروه مشاوران سازمان جهانی بهداشت در حوزه علم و فناوری این نکته را تأیید کرد که اگر کسی جزو کارکنان بخش درمان نباشد ماسک زدن فقط موقعی فایده دارد که بخواهیم از دیگران محافظت کنیم، نه برای حفظ سلامت خودمان. به همین دلیل هم هست که حالا دولت دیگر ماسک زدن را اختیاری نمی داند.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید

به "سه درصد احتمال ابتلا به کرونا با ماسک زدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه درصد احتمال ابتلا به کرونا با ماسک زدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید