راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت نهم: آسیا، اروپا یا آمریکا؟)

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، انتخاب دانشگاه و کشور مقصد یکی از مهم ترین چالش های پیش روی دانشجویان علاقه مند به تحصیل در خارج است.

راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت نهم: آسیا، اروپا یا آمریکا؟)

یکی از مهم ترین پرسش هایی که برای علاقه مندان به تحصیل در خارج مطرح می گردد، تفاوت شرایط تحصیل و زندگی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در قاره های اروپا، آسیا و آمریکا است؛ زیرا درک بهتر از شرایط حاکم در مقصدهای مورد نظر افق روشن تری را پیش روی دانشجویان قرار داده و این امکان را فراهم می کند تا تصمیم درستی را درباره کشور و دانشگاه محل تحصیل اخذ کنند.

در کل، افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا یا اروپا را دارند، هر یک معیارهای متفاوتی از جمله امنیت، فرهنگ، کیفیت زندگی، امکانات و آینده تحصیلی و شغلی برای بهتر شدن زندگی در نظر دارند. ولی این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که بنا به هر دلیلی که تصمیم به مهاجرت گرفته باشید، این نکته را مدنظر داشته باشید که مهاجرت و شروع یک زندگی تازه، هماهنگی با شرایط کشور، و مکان تازه کار آسانی نخواهد بود. مهاجرت به معنای واقعی می تواند تمامی زندگی شما، و حتی آینده و زندگی افراد مربوط به شما، به خصوص خانواده تان را تحت تاثیر خود قرار دهد.

تحصیل در آسیا

تاریخچه اعزام دانشجو به خارج از کشور جهت ادامه تحصیل به دوره قاجار باز می گردد. در این دوره 6 گروه متشکل از 100 نفر با هزینه دولت برای کسب علوم و فنون راهی اروپا شدند. نکته قابل توجه اینکه از آن دوران تا به امروز نیز کشورهای اروپایی همواره در صدر توجه دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل قرار دارند.

شاید این علاقه به تحصیل در اروپا ریشه در مسائل مختلفی مانند روابط سیاسی و اقتصادی کشورها، برنامه های تبادل دانشجو، سطح علمی دانشگاه های اروپایی، تحصیل رایگان و مواردی از این قبیل داشته باشد و این امر موجب شده است تا ظرفیت های تحصیل در قاره کهن ناشناخته باقی بماند.

البته در سال های اخیر، به دلیل بروز بعضی مسائل از قبیل اخذ شهریه از دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا، سختی مراحل صدور ویزا و... رویکرد دانشجویان ایرانی از دانشگاه های اروپایی به دانشگاه های آسیایی تغییر کرده است. در این رابطه، پیشرفت کشورهای آسیای شرقی در سال های اخیر و در پی آن ارتقای جایگاه دانشگاه های این کشورها در رنکینگ جهانی باعث رشد درخواست پذیرش دانشجویان علاقه مند به ادامه تحصیل در دانشگاه های آسیایی مانند ترکیه، مالزی، سنگاپور، هند، فیلیپین، کره جنوبی، ژاپن و... شده است.

همچنین، مزایایی مانند کاهش بعد مسافت، شرایط آسان تر صدور ویزا، بورسیه های تحصیلی و هزینه های ارزان تحصیل و زندگی نیز از جمله سایر عوامل موثر در این زمینه محسوب می شوند.

تحصیل در اروپا

اروپا مهد بسیاری از قدیمی ترین و معتبرترین دانشگاه های جهان است و تحصیل در این دانشگاه ها رویای بسیاری از دانشجویان است. جای تردیدی وجود ندارد که کشورهای اروپایی و دانشگاه های آن ها از بسیاری از جهت ها متفاوت هستند؛ یکی از مشهودترین موارد عملکرد دانشگاه ها بر اساس سیستم های استاندارد است.

از طرفی، تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویانی که شهروند اتحادیه اروپا محسوب می شوند، به دلیل برخورداری از مواردی مانند عدم نیاز به ویزا یا پرداخت شهریه چندان سخت به نظر نمی رسد و صرفا بر اساس امتیاز و علاقه خود می توانند در دانشگاه مدنظرشان به تحصیل ادامه دهند.

ولی دانشجویانی که شهروند کشورهای خارج از اتحادیه هستند، پذیرش تحصیلی و ادامه تحصیل در این دانشگاه ها چندان آسان به نظر نمی رسد؛ زیرا با چالش های مختلفی مانند مدرک زبان، دریافت ویزا، پرداخت هزینه زندگی، دوری از خانواده و... روبرو هستند.

البته مزایایی مانند بهره مندی از دانش اساتید برجسته، بورسیه ها، امکان تحصیل رایگان در بعضی از کشورهای اروپایی و... را نیز نباید از نظر دور داشت؛ با این وجود امکان پذیرش در دانشگاه های اروپایی برای کلیه دانشجویان بین المللی فراهم است. از آنجایی که شرایط تحصیل و زندگی در هر یک از کشورهای اروپایی فرق دارد، ازاین رو، در سری مقاله های اختصاصی راهنمای تحصیل در اروپا وبلاگ جعبه گیگابایتی اطلاعات تحصیل در هر کشور به تفصیل ارائه شده است.

تحصیل در آمریکا

تحصیل در کشورهای آمریکای شاقتصادی مانند کانادا و ایالات متحده آمریکا شرایط کاملا متفاوتی با کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی اروپایی دارد. این دو کشور که همواره مورد توجه دانشجویان ایرانی علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور قرار دارند، علاوه بر فرصت های تحصیلی، امکان دریافت بورسیه و فرصت های شغلی نیز بسیار بالا است.

از طرفی، چالش هایی مانند دریافت ویزا (به دلیل عدم فعالیت سفارت این دو کشور در ایران و نیاز به مراجعه به کشورهای همسایه جهت درخواست ویزا) و تمدید آن به صورت سالانه، ارائه مدارک GRE علاوه بر مدرک زبان و مواردی از این قبیل پیش روی دانشجویان مشتاق به تحصیل در این کشورها است.

منبع: کجارو / studyinternational.com / gooverseas.com / ec.europa.eu / study.eu / study-europe.net / پیمنت 24 / topuniversities.com

به "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت نهم: آسیا، اروپا یا آمریکا؟)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت نهم: آسیا، اروپا یا آمریکا؟)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید