بیانیه پایانی بیست ودومین نشست وزارتی جی ئی سی اف

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، بیست ودومین نشست سالانه وزیران نفت و انرژی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ئی سی اف) از طریق ویدئوکنفرانس روز پنجشنبه (22 آبان ماه) با انتشار بیانیه ای به کار خود سرانجام داد.

بیانیه پایانی بیست ودومین نشست وزارتی جی ئی سی اف

به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ئی سی اف)، بیست ودومین نشست وزیران این مجمع روز پنجشنبه (22 آبان ماه)، به ریاست عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار گشت.

در این نشست وزیران نفت و انرژی و مقام های عالی رتبه الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا و در عین حال آنگولا، آذربایجان، عراق، مالزی و نروژ به عنوان اعضای ناضر حضور داشتند.

مدیران انرژی اندونزی، موزامبیک، سنگال، تونس و ترکمنستان به همراه رهبران، مؤسسه تحقیقات اقتصادی آسه آن و شرق آسیا (ERIA)، مجمع بین المللی انرژی (IEF)، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز به عنوان مهمانان مجمع در نشست افتتاحیه شرکت کردند.

در این نشست پویایی های کنونی در صنعت گاز ارزیابی و بر این موضوع تأکید شد بنیان هایی که منجر به رشد مورد انتظار گاز طبیعی در سبد انرژی جهان می شود بی تغییر باقی خواهد ماند.

شایان ذکر است که گاز طبیعی در میان سوخت های فسیلی سریع ترین فرایند رشد را در جهان دارد و تا اواسط قرن به منبعی اصلی در سبد انرژی جهانی تبدیل خواهد شد و سهم خود را از 23 درصد کنونی به 28 درصد افزایش می دهد.

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی ئی سی اف تأکید کردند این منبع انرژی فراوان و انعطاف پذیر همچنان تأمین کننده نیازهای روزافزون انرژی جهان و منشأ سه ستون توسعه پایدار، یعنی توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و حفاظت محیط زیست خواهد بود.

افزون بر این، در این نشست تأکید شد که گاز طبیعی همچنان پشتوانه توسعه پایدار و کاهش آلایندگی سامانه های انرژی است.

در این نشست بر عزم اعضا به منظور افزایش سرعت همکاری برای توسعه کارایی جی ئی سی اف تأکید شد.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین بر تاب آوری کشورهای عضو در تلاش برای اطمینان از عملکرد بدون محدودیت بازارهای آزاد و انعطاف پذیر گاز و عرضه بی وقفه به مشتریان با وجود چالش های متعدد و کاهش درآمد، تأکید کرد.

در افتتاحیه این نشست عبدالمجید عطار با مروری بر تحولات اخیر در صنعت گاز، الزام های راهبردی برای پیشرفت این صنعت را تشریح و بر نقش اصلی جی ئی سی اف به عنوان بستری منحصربه فرد برای گفت وگوی چندجانبه کشورهای صادرکننده و مصرف کننده گاز و فعالان این صنعت تأکید کرد.

یوری سنتورین، دبیرکل جی ئی سی اف ضمن ارائه گزارش مدیریت دبیرخانه، فعالیت های اجرا شده در سال 2020 میلادی همسو با تحقق اهداف چشم انداز مندرج در بیانیه 2019 مالابو گینه استوایی، اساسنامه مجمع، راهبرد بلندمدت، برنامه کاری پنج ساله و برنامه های کاری سال های 2019 و 2020 را تشریح کرد.

در این نشست، نسخه پیشرفته 2020 نشریه اصلی مجمع، چشم انداز جهانی گاز 2050، براساس الگوی جهانی گاز جی ئی سی اف ارائه شد.

وزیران این مجمع نیز از راه اندازی بولتن آماری سالانه و گزارش جدید سالانه کوتاه مدت بازار گاز جی ئی سی اف استقبال و از دستاوردها در زمینه تأسیس مؤسسه تحقیقات گاز در الجزایر قدردانی و تشکر کردند.

در این نشست سیاست و فرایند ارائه جوایز جی ئی سی اف تصویب شد. مراسم اهدای جوایز جی ئی سی اف از سال 2021 آغاز و طی مراسمی در حاشیه ششمین نشست سران جی ئی سی اف برگزار می شود.

در بررسی گزارش مقدمات برگزاری ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، وزیران نفت و انرژی این مجمع از پیشرفت های قطر به عنوان میزبان این رویداد دوسالانه که قرار است 18 نوامبر 2021 در دوحه برگزار شود ابراز رضایت کردند.

در همین حال، الجزایر در سال 2023 میلادی در الجزیره میزبان هفتمین نشست سران جی ئی سی اف خواهد بود.

در این نشست فرانکلین مولینا اورتیز، وزیر هیدروکربن بولیوی به عنوان رئیس نشست وزارتی سال 2021 (27 آبان ماه سال 1400) و فرانکلین خان، وزیر انرژی و صنایع انرژی جمهوری ترینیداد و توباگو به عنوان نایب رئیس انتخاب شدند.

افزون بر این، محمد همل از الجزایر به عنوان رئیس هیئت اجرایی و آنجل گونزالس سالترون از ونزوئلا به عنوان نایب رئیس هیئت اجرایی در سال 2021 میلادی منصوب شدند.

بیست وسومین نشست وزیران نفت و انرژی جی ئی سی اف 16 نوامبر 2021 (25 آبان ماه سال 1400) در دوحه قطر برگزار می شود.

منبع: خبرگزاری آریا

به "بیانیه پایانی بیست ودومین نشست وزارتی جی ئی سی اف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیانیه پایانی بیست ودومین نشست وزارتی جی ئی سی اف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید