اسحاق جهانگیری وزیر صنایع: قیمت خودرو را عرضه و تقاضا مشخص می نماید ، 60 درصد اقتصاد خارج از چتر مالیاتی
به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، خبرنگاران : مهم ترین سرتیترهای صفحه های مالی مطبوعات13 آذر در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است: مجلس با افزایش قیمت بنزین موافقت می نماید/ ایران آپارتمان 45 هزار دلاری در سوریه می سازد
پیشنهاد تشکیل سه وزارتخانه جدید برای اداره صنایع کشور/ اعلام فهرست کالای وارداتی بدون انتقال ارز/ سودآوری شرکت های زیان ده با اجرای سیاست های تعدیل مالی
به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی تکرار اشتباهات محصول ندانستن ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.در نیم قرن با اقتصاد ایران اخبار مهم مالی ایران و دنیا را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه آنالیز تاریخ مالی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می گردد،در طول آنالیز تاریخ مالی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم.روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این آنالیز قرار گرفته است.
13 آذر 1350؛ 75 کامپیوتر در سراسر ایران
اولین سمینار آنالیز مسائل کامپیوتر به ریاست آقای دکتر باهری، معاون وزارت دربار در کاخ سازمان برنامه گشایش یافت.
آقای دکتر کاظم زاده، وزیر علوم و آموزش عالی پیرامون اهمیت استفاده از کامپیوتر در ایران مطالبی ایراد کرد. سپس آقای دکتر شاهپور استوار، معاون سازمان برنامه و سرپرست مرکز آمار ایران ضمن اشاره به نقش کامپیوتر در ایران گفت: بیش از 75 کامپیوتر در سراسر ایران مورد استفاده قرار گرفته و پیش بینی کرد که با توجه به توسعه مالی استفاده از کامپیوتر طی سال های آینده افزایش خواهد یافت.
کنفرانس بین المللی کار در تهران افتتاح شد
هفتمین کنفرانس بین المللی کار ساعت 10 بامداد امروز با شرکت نوزده کشور آسیایی و چهار کشور موسس فرانسه، شوروی، آمریکا و انگلستان در تالار مرکز تحقیقت وزارت کار افتتاح شد. آقای علم وزیر دربار شاهنشاهی متن پیغام شاهنشاه آریامهر را به هفتمین کنفرانس بین المللی کار قرائت کرد پس از قرائت پیغام شاهنشاه، آقای هویدا نخست ویر پیرامون اهمیت کنفرانس بین المللی کار و سهم ایران در این کوشش دنیای مطالبی بیان داشت.
13 آذر 1370؛ جمعیت کشور به 57 میلیون و 800 هزار نفر رسید
براساس نتایج مقدماتی طرح آمارگیری جاری جمعیت سال 1370، جمعیت کشور در این سال به 57 میلیون و 799 هزار و 204 نفر رسیده است. از این جمعیت 32 میلیون و 690 هزار نفر در مناطق شهری و 24 میلیون و 787 هزار نفر در مناطق روستایی سکونت داشته و 321 هزار و 129 نفر غیرساکن بوده اند. میزان شهرنشینی از 3/54 درصد به 6/56 درصد رسیده است. براساس این گزارش بالاترین نرخ رشد سالانه جمعیت در بین استان های کشور مربوط به استان بوشهر با 13/6 درصد است. جمعیت استان تهران نیز از 7/8 میلیون نفر به 4/10 میلیون نفر رسید. میزان بیکاری جمعیت ده ساله و بیشتر نسبت به کل جمعیت از 7/3 درصد به 9/2 درصد تنزل یافته است. متوسط تعداد افراد خانوار از 11/5 به 21/5 نفر رسیده است.
260 میلیون دلار بدهی آمریکا به وسیله دیوان داوری لاهه تسلیم مقام های ایرانی شد
وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد که چکی به مبلغ 260 میلیون دلار بابت بخشی از غرامت توقیف دارایی های ایران در آمریکا به وسیله دیوان داوری لاهه تسلیم مقام های ایرانی نموده است.
دولت آمریکا در سال 1979 همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران از تحویل مقادیر معتنابهی تجهیزات خریداری شده به ایران خودداری کرد و این اموال را در توقیف خود نگه داشت؛ به گونه ای که خسارت عمده ای به بخشی از این دارایی ها وارد شده است.
اگرچه واشنگتن هنوز ارزش قطعی دارایی های توقیف شده ایران را در آمریکا اعلام نمی نماید، ولی بعضی گزارش های منابع مطبوعاتی در آمریکا از رقمی حدود 4 میلیارد دلار تجهیزات تحویل داده نشده و 5 میلیارد دلار خسارت وارده به دارایی های متعلق به ایران در آمریکا یاد می نماید.
اعلام آمادگی استرالیا برای همکاری در صنایع فولاد و توسعه معادن
وزیر معادن و فلزات در آستانه سفر به استرالیا همکاری های معدنی و فلزی کشورمان را به استرالیا با آقای رالف اوانز، مدیرعامل کمیسیون تجارت آن کشور آنالیز کرد. وی با اشاره به افزایش فراوری فولاد در کشور و فعالیت برای رشد صنعتی از آموزش نیروی متخصص، تاسیس یک دانشگاه عظیم و سرمایه گذاری مشترک یا مستقیم در جیره قشم، به عنوان زمینه های بالقوه همکاری دو کشور دانست. وی سپس همکاری های این وزارتخانه را برای ایجاد کارخانه های عظیم صنعتی با کشورهای دیگر، ازجمله کوبه استیل ژاپن برای فراوری 4 میلیون تن آهن اسفنجی در قشم، توافق برای همکاری با زیمنس آلمان برای فراوری 1400 مگاوات برق در قشم و ایجاد یک کارخانه 2500 تنی آلومینیوم سازی در بندرعباس با شرکت دبی اشاره و پیش بینی کرد جزیره قشم با داشتن موقعیت حساس جغرافیایی، وفور منابع انرژی و نیروی انسانی ارزان و مساحتی به وسعت 7 برابر نسبت به بحرین در آینده عظیم ترین بنادر آزاد دنیا خواهد شد.
13 آذر 1380؛ مجلس با افزایش قیمت بنزین موافقت می نماید
افزایش قیمت بنزین در چارچوب اصلاح شیوه های پرداخت یارانه ها و عادلانه کردن قیمت ها است و مجلس شورای اسلامی از آن حمایت می نماید. آقای رمضانیان پور، مخبر کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات شورای اسلامی اضافه نمود : براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی شیوه کنونی یارانه باید حذف و سیستم جدیدی جایگزین آن گردد و با متعادل شدن قیمت ها، 1- مابه التفاوت قیمت واقعی و یارانه ای به واجدان شرایط به صورت یارانه مستقیم پرداخت گردد و افزایش قیمت بنزین نیز در این چارچوب صورت خواهد گرفت. وی درباره پیشنهاد افزایش قیمت بنزین به 800 ریال گفت: نرخ 800 ریال برای هر لیتر بنزین هنوز با قیمت واقعی آن فاصله دارد، زیرا قیمت تمام شده بنزین برای دولت به مراتب بیش از قیمت پیشنهادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی (800 ریال) است و اگر بخواهیم در جهت حذف رایانه ها حرکت کنیم، چاره ای جز واقعی کردن قیمت ها نداریم.
اسحاق دنیاگیری: قیمت خودرو را عرضه و تقاضا معین می نماید نه وزارت صنایع
وزیر صنایع و معادن گفت قیمت خودرو را عرضه و تقاضا معین می نماید و این وزارتخانه هیچ برنامه ای برای افزایش یا کاهش قیمت آن ندارد. مهندس اسحاق دنیاگیری اظهار کرد وزارت صنایع و معادن به طور اصولی هیچ دستوری مبنی بر معین کردن قیمت خودرو برای خودروسازان ندارد.
به گفته وی، کمیته قیمت گذاری خودرو، قیمت پایه خودروها را متعادل و متناسب با شرایط بازار معین می نماید و تغییرات بعدی قیمت آنها مربوط به عرضه و تقاضاهای خودروها در بازار است.
وی گفت: وزارت صنایع و معادن با سیاست گذاری هایی که در برنامه دارد کوشش می نماید تا انواع خودروهای موردنیاز مصرف کنندگان با قیمت های مختلف در اختیار آنها قرار گیرد.
13 آذر 90؛ 60 درصد اقتصاد خارج از چتر مالیاتی
همایش تبیین طرح تحول نظام مالیاتی با حضور رئیس جمهور، وزیر امور مالی و دارایی، دبیر کارگروه طرح تحول مالی، رئیس سازمان مالیاتی و جمعی از کارشناسان و صاحب نظران در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار گردید. شمس الدین حسینی وزیر امور مالی و دارایی در این همایش با تاکید بر اینکه در راستای اصلاح قانون همچنان نیازمند گسترش پایه های مالیاتی هستیم به احیای پایه مالیات بر مجموع درآمد اشاره نمود و گفت: برای دستیابی به نظام توزیع درآمد تنها هدفمند کردن یارانه ها کافی نیست و باید این پایه احیا گردد.
وی اضافه نمود: به دلیل نبود امکان برای اجرای این پایه مالیاتی، ناگزیر به حذف آن شدیم و در واقع به جای حل مساله صورت مساله را پاک کردیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این همایش گفت: 41 درصد اقتصاد کشور از مالیات معاف هستند که اگر بخش غیررسمی اقتصاد را که در لایه های خاکستری و سیاه قرار دارند و به هیچ عنوان در اقتصاد شناسایی نمی شوند و شامل 20 درصد جی دی پی هم می گردد، در کنار هم قرار دهیم درواقع 41 درصد در بخش رسمی و 20 درصد در بخش غیررسمی مالیات نمی دهند و این به آن معنا است که عملا 60 درصد اقتصاد کشور زیر چتر مالیات قرار ندارند. علی عسگری اظهار کرد: طرح جامع مالیاتی در شش فاز اجرا می گردد که شامل مراحل آماده سازی، تحلیل کاری، تحلیل عملکردی و نیز گسترش دامنه فن آوری اطلاعات است که در حال انجام است.
ایران آپارتمان 45 هزار دلاری در سوریه می سازد
در پی درخواست صبح دیروز وزیر مسکن سوریه از وزیر راه و شهرسازی کشورمان برای ساخت 50 هزار واحد مسکونی ارزان قیمت، کانون سراسری انبوه سازان برای احداث این واحدها با قیمت متری 450 دلار اعلام آمادگی کرد. مقامات وزارت مسکن و آبادانی سوریه از مسوولان وزارت راه و شهرسازی درخواست نموده اند تا واحدهای مسکونی مطابق با الگوی ساخت مسکن مهر در این کشور با متوسط متراژ 100 مترمربع برای عرضه در بازار مسکن این کشور ازسوی انبوه سازان ایرانی احداث گردد.
واگذاری قیمت گذاری انواع کالاها به جز خودرو به فراوریکنندگان
معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و فراوریکنندگان از امضای تفاهم نامه هایی میان این سازمان و انجمن های فراوریی اطلاع داد که براساس آن مقرر شد و از این پس مسوولیت قیمت گذاری کالاها به عهده فراوریکنندگان باشد.
نگاهی کلی به موضوع قیمت گذاری در شیوه نامه کمیته خودرو از این نکته حکایت می نماید که سازمان حمایت مصرف کنندگان و فراوریکنندگان با وجود در نظر دریافت فرصتی برای خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت ها عملا قیمت گذاری را زیر نظر خود گرفته است به عبارت بهتر سازمان حمایت نوعی هفت خوان برای افزایش خودرو ایجاد نموده؛ به نحوی که نمی توان مدعی شد قیمت گذاری ای کالای غیراساسی آزاد و به خودروسازان واگذار شده است. ازجمله این نکات می توان به ترکیب اعضا، ریاست سازمان حمایت در کمیته خودرو و همچنین حق رای نداشتن نمایندگان شرکت های خودروساز و قطعه ساز اشاره نمود. وزارت صنعت، معدن و تجارت (معاونت امور صنایع و مالی، سازمان حمایت مصرف کنندگان و فراوریکنندگان معاونت توسعه بازرگانی داخلی، سازمان گسترش و نوسازی ایران، سازمان ملی استاندارد، انجمن خودروسازان، نمایندگان شرکت های خودروساز متقاضی افزایش قیمت، نماینده انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان و انجمن قطعه سازان تشکیل می دهند و این در شرایطی است که نمایندگان خودروسازان و قطعه سازان، دارای حق رای نیستند.
منبع: اقتصادنیوز