صف دونات به جای صف طلا؛ سرانجام عصر حرف های بی سند

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، دوران بی سند حرف زدن تمام شده است. توسعه اینترنت و شبکه های اجتماعی به راحتی می تواند دست مدعیانی که بدون سند و مدرک حرف می زنند یا سعی می کنند نادرستی را درست جلوه دهند، رو می کند.

صف دونات به جای صف طلا؛ سرانجام عصر حرف های بی سند

وبلاگ جعبه گیگابایتی ؛مصطفی داننده- یاسر جبرائیلی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست های کلی نظام در یک برنامه تلویزیونی نشان دادن که مردم آمریکا با تشکیل یک صف طویل در حال دادن طلا و سکه هاشون به فرموده دولت هستند. این واقع را جبرائیلی با شور و حال خطاب به مجری و مردم تعریف می کرد.

جملات هنوز از دهان ایشان بیرون نیامده بود که فضای مجازی پر شد از تیتر گاف بزرگ جبرائیلی! گاف مربوط به عکسی بود که جبرائیلی به عنوان صف تحویل طلا از آن یاد کرده بود. این درحالی است که آن صف مربوط به بیکارانی بود که دونات و قهوه رایگان می گرفتند.

این اتفاق نشان داد که دیگر دوران بی سند حرف زدن تمام شده است. توسعه اینترنت و شبکه های اجتماعی به راحتی می تواند دست مدعیانی که بدون سند و مدرک حرف می زنند یا سعی می کنند نادرستی را درست جلوه دهند، رو می کند.

اگر یادتان باشد در دهه های گذشته که مردم کمتر سفر خارجی رفته بودند و کشورهای همسایه را ندیده بودند، در تبلیغات گفته می شود، بزرگ ترین مرکز خرید خاورمیانه، بزرگ ترین شهربازی خاورمیانه، بزرگ ترین مسیر دوچرخه سواری خاورمیانه و ... اما دیگر این سبک از تبلیغ به کار نمی آید، چون هم بخشی از مردم خاورمیانه را دیده اند و هم به راحتی می شود زیباترین و بزرگ ترین مراکز را در کشورهای همسایه دید تا تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.

دیگر دهه 60 یا 70 و حتی اوایل دهه 80 نیست که بشود هرچه گفت و کسی هم پیگیر حرف های بی پایه و اساس نباشد. الان باید برای هر کلام یک سند قوی ارائه داد. بی سند و مدرک حرف زدن می شد همین کلیپ های خنده داری که از برخی سخنرانی ها در فضای مجازی پخش می شود.

به طور مثال در سال های نه چندان دور اگر رئیس جمهور یا رئیس مجلس در یک سخنرانی خود دچار خطا در کلام می شود، فقط حاضران متوجه آن می شدند و در رسانه ها جمله اصلاح شد، به کار می رفت. اما حالا دقایقی بعد از اشتباه در کلام، شبکه های اجتماعی پر می شود از جمله رئیس جمهور یا رئیس مجلس.

این اتفاق باز هم به همه ما یادآوری کرد که در یک اتاق شیشه ای قرار داریم و دیگر نمی توانیم اسب خود را هر جوری که دلمان خواست بتازانیم.

فضای مجازی به خوبی مقدار سواد و تسلط آدم های مدعی را هویدا می کند و اگر تعداد گاف های این شکلی زیاد شود دیگر مردم به آن فرد به عنوان مرجع خبری و رسانه ای اعتماد نمی کنند.

جبرائیلی در واکنش به این عکس در شبکه اجتماعی نوشته است که روزنامه هافینگتون از همین عکس برای خبر تحویل طلا به دولت استفاده کرده است که خود روزنامه هم اعتراف می کند که در مورد این عکس اشتباه کرده است. البته اشتباه روزنامه، خطای جبرائیلی را توجیه نمی کند، چون او باید عکس را با دقت نگاه می کرد و متوجه بی ربط بودنش به خیر می شد. فردی که مدعی است وقتی در یک مسئله این چنین ساده دچار اشتباه می شود و خطای خود را قبول نمی کند، چگونه می خواهد در مورد مسائل مهم و پیچیده دچار اشتباه نشود؟

کد ویدیو

دانلود

فیلم اصلی

منبع: عصر ایران

به "صف دونات به جای صف طلا؛ سرانجام عصر حرف های بی سند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صف دونات به جای صف طلا؛ سرانجام عصر حرف های بی سند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید