سکته قلبی و راه های پیشگیری از آن

به گزارش وبلاگ جعبه گیگابایتی، متأسفانه سکته پیر و جوان، زن و مرد و گمنام و مشهور نمی شناسد و انتخاب هایش طیف وسیعی از افراد را در بر می گیرد. علی رغم پیشرفت علم و درمان های مختلف، هم چنان نرخ سکته رو به رشد است. این مسئله نگاه جدی و تغییری اساسی در سبک زندگی و عادات روزانه افراد را می طلبد . با ما همراه باشید.

سکته قلبی و راه های پیشگیری از آن حمله قلبی هنگامی رخ می دهد که جریان خون به قلب مسدود گردد ، انسداد اغلب باعث ایجاد چربی، کلسترول و سایر مواد می گردد که پلاک را در شریان هایی که قلب را تغذیه می نمایند (عروق کرونر)، مسدود میکند پلاک در نهایت از بین می رود و لخته تشکیل می گردد ، جریان خون متوقف شده می تواند به بخشی از قلب آسیب بزند یا آنرا نابود کند.

حمله قلبی، انفارکتوس میوکارد نامیده می گردد، می تواند مرگبار باشد، اما درمان آن در طول سال ها به طور چشمگیری بهبود یافته است اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، تماس با 115 یا یاری های اورژانسی لازم است.

علائم و نشانه های حمله قلبی عبارتند ازفشار

تنگی نفس

درد

یا احساس فشار در قفسه سینه یا بازوهایتان که ممکن است به گردن، فک و یا پشتتان هم برسد.

تهوع

سوء هاضمه

سوزش سر دل و یا درد شکمی

عرق سرد

خستگی

سرگیجه یا سرگیجه ناگهانی

علائم حمله قلبی فرق دارد و همه افراد مبتلا به حمله قلبی علائم مشابهی ندارند و یا همان شدت نشانه ها را دارند.برخی افراد درد کمتری دارند برخی دیگر درد شدیدتری دارند.

برخی از افراد علائمی ندارند اما برای برخی دیگر اولین علامت ممکن است حمله قلبی ناگهانی باشد با داشتن علائم و نشانه های بیشتر احتمال ابتلا به حمله قلبی بیشتر می گردد.

برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی اتفاق میافتد، اما بسیاری از مردم علائم و نشانه های هشدار دهنده را ساعت ها، روزها یا هفته ها پیش داشته باشند ؛

اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه (آنژین) باشد که از طریق استرس ایجاد می گردد و با استراحت کاهش می یابد آنژین ناشی از کاهش موقت جریان خون به قلب است.

چه زمانی باید پزشک را دیدار کنیمبه محض مشاهده علائم فورا دست به کار شوید ؛ برخی از مردم طولانی مدت صبر می نمایند زیرا علائم و نشانه های مهم را تشخیص نمی دهند. این مراحل را انجام دهید:

درخواست یاری اورژانسی کنید؛ اگر حدس می زنید دچار حمله قلبی شده اید، تردید نکنید. بلافاصله با 115 یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید. اگر به خدمات اورژانسی دسترسی ندارید، یک نفر شما را به نزدیک ترین بیمارستان ببرد.

تنها در صورتی که گزینه های دیگری وجود نداشته باشد، خود راهنمایی کنید از آنجا که شرایط شما می تواند بدتر گردد، رانندگی خود شما و دیگران را در معرض خطر قرار می دهد.1

در ادامه با ما همراه باشید تا چند روش برای جلوگیری از سکته قلبی را به شما معرفی کنیم. امیدواریم با اضافه کردن این تغییرات کوچک در زندگی خود، تنی سالم و زندگی شادی داشته باشید.

روزی 20 دقیقه دوچرخه سواری کنیددوچرخه سواری کار سختی نیست. محققان آلمانی روی 100 نفر از مردانی که در قفسه سینه دردی خفیف احساس می کردند، پژوهشی انجام دادند. از این افراد تعدادی، روزانه در حدود 20 دقیقه دوچرخه سواری می کردند. بعد از یک سال این افراد بهبودی کامل یافتند و دیگر هیچ خبری از درد سینه در آنها دیده نمی شد. اما سایرین، متأسفانه با حملات قلبی و سکته های مغزی دست و پنجه نرم نموده بودند. البته در صورت احساس درد و مشکل در ناحیه قلب یا هر نقطه دیگری از بدن، حتما با پزشک مشورت و سپس به ورزش کردن بپردازید. به طور عادی برای افراد سالم در حدود 20 دقیقه دوچرخه سواری یا سایر ورزش های سبک، خطر ابتلا به سکته قلبی و را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

در طول هفته چند بار شکلات تلخ مصرف کنیدباور آن کمی مشکل است اما مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ برای قلب مفید است. وجود موادی مانند فلاونوئید در ساختار شکلات تلخ به عملکرد صحیح قلب یاری می نماید. این ماده موجب انعطاف پذیری شریان های قلب می گردد. مواد موجود در شکلات تلخ از لخته شدن خون در قلب جلوگیری می نمایند و اجازه اکسیدشدن به کلسترول بد یا همان LDL را نمی دهند. شکلات تلخ منبعی غنی از فیبر و منیزیم است. دقت کنید که اگر شکلات تلخ را با شیر مخلوط کنید این خاصیتِ خود را از دست می دهد و حتی باعث افزایش کلسترول نیز می گردد.

روزی یک بار ماءالشعیر بنوشیدطبق مطالعات، افرادی که روزانه از ماءالشعیر استفاده می نمایند، سطح کلسترول پایین تری دارند. آنتی اکسیدان های مفید در خون آنها بالا می رود و لختگی خون و انسداد عروق در آنها کمتر اتفاق می افتد. البته منظور از ماءالشعیر، مالتی است که پس از عصاره گیری پخته و سرد می گردد، گازدار نیست و فاقد شکر و افزودنی های رایج در ماءالشعیرهای موجود در بازار است. ماءالشعیرهای طعم دار و شیرین همراه با گاز، مقادیر زیادی کربوهیدرات دارند و مصرف آنها به هیچ وجه توصیه نمی گردد.

ویتامین B کمپلکس مصرف کنیدمحققان سوئیسی بیش از 200 مرد و زن را مورد مطالعه قرار دادند. این افراد برای باز کردن شریان های قلبی خود، جراحی انجام داده بودند. محققان از برخی از آنها درخواست کردند که ویتامین های B یعنی ترکیبی از اسیدفولیک، ویتامین B6 و B12 را مصرف نمایند. پس از آنالیز ها معین شد که سطح هموستین این افراد در حدود 40 درصد کاهش پیدا نموده است. هموستین ماده ای است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و انسداد شرایین را افزایش می دهد. بخشی دیگر از بیماران مورد مطالعه از دارونماها استفاده نموده بودند. این افراد هیچ تغییری در مقایسه با تغییرات گروه قبلی نداشتند و علاوه بر این شریان های قلبی گروهی که ویتامین مصرف نموده بودند، بازتر و گشادتر شده بود.

به اندازه بخوابیدپژوهش گران دریافته اند، افرادی که کمتر از 7 ساعت خواب شبانه دارند، بیشتر در معرض ناراحتی های قلبی و سکته هستند. به نظر می رسد کمبود خواب موجب افزایش هورمون های استرس و فشار خون می گردد و بر سطح قند خون تأثیرگذار است. 7 الی 9 ساعت خواب شبانه برای شما کافی است. خوابیدن بیشتر از این حد نیز خود عاملی برای افزایش خطر سکته قلبی و مغزی به شمار می رود.2

هر روز یک اُنس (8 گرم) پودر تخم کتان روی ماست خود بپاشیدبه این ترتیب می توانید 2 گرم امگا 3 مورد احتیاج بدن خود را تامین کنید، اسید چربی سالمی که تحقیقات متعدد نشان داده است که به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و کاهش خطر مرگ ناگهانی ناشی از اختلال ریتم قلب یاری می نماید.

سالاد طعم دار شده با سس روغن کتان7 گرم امگا 3 در چنین سالاد طعم دار شده ای وجود دارد که همانطور که در خصوص آن گفته ایم، برترین روش برای ارتقا سلامت کلی بدن است.

روزانه حداقل دو فنجان چای بنوشیدمهم نیست چای سیاه یا سبز باشد. حداقل این که نتیجه تحقیقات نشان داده است که تنها 2/4 درصد از 5000 ساکنان سالم روتردام که دو یا چند فنجان چای در طی شش سال نوشیدند یک حمله قبلی را تجربه کردند، در مقایسه با آمار 4/1 درصدی حمله قلبی در افرادی که هرگز چای نمی نوشیدند. تحلیل عمده 17 تحقیق در خصوص مصرف چای معین کرد که سه فنجان در روز حمله قلبی را 11 درصد کاهش می دهد.

یک اندازه فندق به مرغ و سبزیجات سرخ شده اضافه کنیدفقط 1.5 اُنس (12 گرم) از این آجیل سالم در یک روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد. یکی از ایده های جالب در خصوص نحوه مصرف فندق این است که آنها را خرد نموده و به عنوان رویه مرغ یا ماهی بهره ببرید، سپس در فر آن را بپزید.

در یک هفته 4 وعده لوبیا یا نخود را بهره ببریدمحققان در دانشگاه تولان دریافتند افرادی که این توصیه از این توصیه پیروی کردند خطر بیماری قلبی را 22 درصد در مقایسه با افرادی که کمتر حبوبات استفاده کردند، کاهش دادند.

روزانه یک عدد آسپرین بچه مصرف کنیدمحققان دانشگاه کارولینای شمالی دریافتند که این قرص کوچک خطر حمله قلبی را نزدیک به یک سوم در افرادی که هرگز بیماری قلبی یا سکته را تجربه ننموده اند در معرض خطر ابتلا به این مشکل قرار دارند کاهش یافت. تنها با پزشک تان مشورت کنید که مصرف روزانه آن برای شما مسئله ای نداشته باشد.

روزانه 15 عدد گیلاس بخوریدمطالعات نشان می دهد آنتوسیانین ها (مواد شیمیایی گیاهان) که در رنگ قرمز گیلاس ها وجود دارد سبب کاهش اسید اوریک در خون می گردد، نشانگر حملات قلبی و سکته. گیلاس را خارج از فصل چگونه مصرف کنیم؟ سعی کنید از گیلاس های خشک شده روی سالاد خود بهره ببرید یا یک فنجان آب گیلاس را جایگزین آب پرتقال روزانه تان کنید.

روزانه یک عدد پرتقال بخوریدروزانه یک عدد پرتقال بخورید یا یک لیوان آب پرتقال بنوشید. همانطور که می دانید پرتقال ها منبع فوق العاده ای از ویتامین C هستند. مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی که دارای مقادیر بالایی از این ویتامین هستند، محتمل است از خطر سکته قلبی بکاهد، به ویژه اگر سیگار می کشید. جایگزین های دیگر پرتقال: یک کاسه پُر توت فرنگی، یک وعده کلم بروکلی یا فلفل قرمز دلمه ای، همگی منابع عالی ویتامین C به شمار می فرایند.3

دور از بزرگراه ها زندگی کنید بر اساس مطالعه ای که در خصوص ارتباط سروصدای ترافیک و بیماری قلبی صورت گرفته و نتایج آن در یوروپین هارت ژورنال منتشر شده، صدای بوق خودروها و ماشین های غول پیکر پر سروصدا، می توانند به رگ های خونی شما آسیب برسانند.

نتایج به دست آمده از بیش از 51,000 دانمارکی، نشان می دهد که هر 10 دسی بل افزایش در صدا، ریسک سکته قلبی را تا 14 درصد بالا می برد. برای افراد بالای 65 سال، این اندازه افزایش در صدا، به 27 درصد افزایش خطر منجر می گردد.

اما چرا؟ در معرض سروصدای زیاد بودن، احتمالا سطح هورمون های استرس را در بدن بالا می برد و فشار خون را افزایش می دهد که در نتیجه، خطر حمله قلبی بیشتر می گردد.

مراقب نوشابه های رژیمی باشیدمطالعه ای که 2,564 شرکت نماینده داشته، نشان می دهد افرادی که هر روز نوشابه رژیمی می نوشند، در مقایسه با افرادی که اصلا سراغ این نوشیدنی ها نمی فرایند، 48 درصد بیشتر در خطر حمله قلبی و سکته هستند. حتی وقتی دیگر مولفه های موثر احتمالی، مانند ابتلا به سندرم مربوط به متابولیسم یا سابقه بیماری قلبی کنترل شدند، باز هم همین نتیجه به دست آمد.

البته، این مطالعات فقط همایندی و همبستگی را نشان می دهند و معلوم نیست که رابطه دلیل و معلولی در کار باشد. برای رسیدن به نتیجه قطعی، مطالعات بیشتری مورد احتیاج است، با این حال، دانستنش بد نیست. 4

تشخیص حمله قلبیپزشکان به یاری الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب EKG که فعالیت الکتریکی قلب را آنالیز می نماید، سابقه حمله قلبی فرد را تشخیص می دهند. بعلاوه این نمودار نشان می دهد که کدام شریان دچار گرفتگی یا انسداد است. پزشکان بعلاوه می توانند حمله قلبی را با آزمایش خون و ردیابی پروتئین هایی که سلول های قلب به هنگام مرگ آزاد می نمایند، تشخیص دهند.

درمان حمله قلبیپزشکان برای بازگرداندن جریان خون به قلب سریع عمل می نمایند. آن ها داروهایی برای انحلال لخته های خون مسدودنماینده شریان ها تجویز می نمایند. بعلاوه آن ها به احتمال زیاد از روشی به نام آنژیوگرام کرونر بهره می گیرند. آن ها یک لوله نازک را که دارای یک بادکنک در انتهای خود است، وارد شریان می نمایند. این لوله با خردکردن پلاک در شریان، انسداد را باز می نماید. در بیشتر اوقات پزشکان یک لوله توری مصنوعی کوچک به نام استنت را در شریان قرار می دهند تا از باز بودن آن مطمئن شوند.

چه مواردی افراد را در معرض خطر قرار می دهد؟احتمال ابتلا به سکته قلبی با افزایش سن بالا می رود و این احتمال در مردان بیشتر از زنان است. سابقه خانوادگی بیماری قلبی و استعمال سیگار نیز این احتمال را افزایش می دهد. بعلاوه فشار خون، کلسترول بالا، دیابت، چاق بودن، استرس، ورزش نکردن و افسردگی نیز از عوامل ایجادنماینده خطر سکته قلبی محسوب می گردد.

زندگی پس از حمله قلبیپس از بستری شدن در بیمارستان و ترخیص می توانید طی چند هفته به زندگی روزمره عادی خود بازگردید. توانبخشی قلب می تواند به تسریع بهبودی یاری کند. پیروی از برنامه تناسب اندام و سبک زندگی سالم نیز در حفظ سلامت قلب مؤثر است. 5

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.chetor.com

3.www.isna.ir

4.www.beytoote.com

5.www.imna.ir

منبع: راسخون

به "سکته قلبی و راه های پیشگیری از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سکته قلبی و راه های پیشگیری از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید